Jdi na obsah Jdi na menu
 


Prosinec

5. 1. 2011

 VEN SE TI ASI NECHCE, CO? ALE CO DĚLAT DOMA? MÁM PRO TEBE DOBRÝ NÁPAD. POVYPRÁVĚJ SVÉMU MORČÁTKU POHÁDKU!
______________________________________________________________
* PROSTĚ SI JEDNOU NAJDI ČAS, SEDNI SI K MORČECÍ KLECI A VYPRÁVĚJ! MORČÁTKO SE JISTĚ BUDE TĚŠIT ZE TVÉ SPOLEČNOSTI.
* KDYŽ SKONČÍŠ VYPRÁVĚNÍ DOPORUČUJI ODMĚNIT MORČÁTKO NĚČÍM DOBRÝM (TŘEBA MALÝM KOUSKEM OKURKY) ZA JEHO TRPĚLIVOST.
* NEVÍŠ, CO VYPRÁVĚT? ALE TO NENÍ PROBLÉM! VYMYSLI SI PŘÍBĚH O MORČETI, KTERÉ ŠLO NA NÁVŠTĚVU K BABIČCE A NESLO JÍ V KOUSEK OKURKY, NEBO O DVOU MALÝCH MORČATECH, KTERÁ NAŠLA PIŠKOTOVOU CHALOUPKU!
* MALÝ PŘÍKLAD:
Bylo jednou jedno malé morče a to bylo moc krásné. Jmenovalo se Hvězdička. Každý Hvězdiččinu krásu obdivoval, ale nikdo se s ní nechtěl bavit, neboť byla hrozně rozmazlená. Přestože měla chudou maminku, chtěla na jídlo jen samé dobroty, jako jsou mrkvové piškoty, jablečnopiškotový závin a nadívanou okurku. Maminka musela celý den běhat a shánět Hvězdičce jídlo, že si nožky neuběhala. Jednou večer už to prostě neunesla a kvíkla mladé morčici: "Už si nemůžu dovolit, tě takhle rozmazlovat, půjdeš do světa!" Hvězdička první plakala, pak se vztekala a pak slibovala zlaté mrkve, když ji maminka nechá doma. Ale ta se znovu nachytat nenechala a pevně si stála za svým. Hvězdička se tedy vydala na cestu. Maminka jí ještě zabalila spoustu mrkvových piškot a popřála štěstí. Pak šla Hvězdička do světa, přešla devatero větví a devatero kamínků a došla  k řece. Tam seděl starý morčecí dědeček. Hvězdička k němu přišla a zeptala se, jak se daří. Dědeček jí poprosil o trochu suchého chleba, ale ten Hvězdička nikdy nejedla, nabídla tedy dědečkovi mrkvový piškot. Dědeček poděkoval a řekl...
JAK PŘÍBĚH POKRAČUJE? TO UŽ JE JEN NA VÁS! DĚDA JÍ MŮŽE DÁT SOJČÍ PÍRKO PRO ŠTĚSTÍ..., NEBO DÁT NĚJAKÝ AMULET..., ČI JE TO ZLÝ DĚDA A ZAKLEJE HVĚZDIČKU DO ZLATÉHO VEJCE..., NEBO JÍ CHCE ŘÍCI O ZÁMKU, KDE JE ZAKLETÝ PRINC MORČÁK... POKRAČOVÁNÍ JE JEN NA VÁS!
______________________________________________________________
TEĎ UŽ VÁM MŮŽU JEN POPŘÁT HODNĚ NÁPADŮ A ŠŤASTNÝCH CHVILEK S VAŠIMI MORČÁTKY...

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář